
Det er lite som slår en skikkelig ekte curry når man kommer til vegetarmat. Her i huset, følger vi Meatless monday prinsippet. Egentlig er det at man hver mandag skal ha en kjøttfri dag. Men for vår del, så er det samme hvilken dag i uka det er, så lenge vi har en vegetarisk dag i uka. Vi tyr ofte til forskjellige linsesupper eller indisk dahl. Men en gang i blant, er det godt med en skikkelig vegetarisk gryterett. Og fordelen med å lage den i en slow cooker, er at du kan slenge alt i på morgenen, også er den ferdig og klar når du skal ha middag.
3 dl poteter
2 store gulrøtter
1 stor paprika
1 liten blomkål
1 boks kikerter
1/2 løk
2 ts currypulver
1 ts garam masala krydder
1 ts fersk revet ingefær
1 ts gurkemeie
2,5 dl grønnsaksbuljong
1 box kokosmelk
salt
Skjær grønnsakene i passe strimler eller terninger. Legg de i slow cookeren.
Bland sammen krydder, grønnsaksbuljong og kokosmelk, og hell over.
Sett på slow cookeren, og la den stå i 4 timer på høy varme, eller 8 timer på svak varme.
Bland i kikertene, og smak til med salt. Serveres med ris og ønsket tilbehør.
Legg inn en kommentar