
Jeg har alltid elsket smudrepaier, men etter jeg gikk over til glutenfritt, så har jeg ofte følt at toppingen blir melete og myk framfor sprø og crispy. Spesielt når den får stått noen timer på benken. Men nå har jeg endelig knekt koden for en skikkelig sprø og fin topping på smuldrepaien. Og da jeg fant nektariner på tilbud, så måtte jeg jo bare prøve meg på nektarinpai. Og kjære vene så godt det var! Denne smuldretoppingen, kan man fint bruke til hva man måtte ønske av frukt og bær. Bare fantasien som setter en stopper.
7 nektariner
2 ss sukker
1/2 ts kanel
100 gram margarin uten melk
5 ss toro fin kakemiks
100 gram havregryn
litt kanel
100 gram lys brunt rørsukker
100 gram hakkede mandler
Skjær nektarinene i terninger, og legg de i en ildfast form.
Strø over sukker og kanel.
Bland alt det tørre i en bolle, og kna inn margarinet til en jevn deig.
Fordel deigen over nektarinene.
Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30-35 minutter.
Smaker nydelig med litt is eller vaniljekrem til.
Legg inn en kommentar