Smuldrepai med bær.

Denne kan lages både med friske og frosne bær, men den blir utrolig mye bedre med ferske bær, da de frosne ofte er sure og har mye vann i seg som da smelter ned i paien, så den blir vannete og bløt.

1 kurv jordbær
1 stor kartong blåbær
3 ts vaniljesukker
0,5 dl sukker
litt kanel
2 dl havregryn
2 dl toro kakemiks
100 gram margarin

Skjær jordbærene i biter som er litt større enn blåbærene. Fordel de i en paiform, og fordel blåbærene innimellom jordbærene. Strø over to av teskjeene med vaniljesukker og litt kanel. Bland havregryn, sukker, 1 ts vaniljesukker og kakemiksen i en bolle. Kutt margarinet i terninger, og kna det godt inn sånn at du får en smuldredeig. Legg deigen i et jevnt lag over bærene. Stekes ved 175 grader i 45 minutter. Kan serveres med iskrem, vaniljesaus/krem eller vanlig krem alt ettersom hva som frister.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar