Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Nå nærmer rabarbrasesongen seg over for i år, men vi må jo bare utnytte det en siste gang? Jeg har skrellet og kuttet opp masse rabarbra og fryst ned, så her skal vi kose oss gjennom hele høsten med denne nydelige sure grønnsaken. Ja, for visste du at rabarbra faktisk er klassifisert som en grønnsak? Uansett, så smaker det helt nydelig sammen med litt jordbær. Og lettere enn dette blir det ikke!

 

5-6 stenger med rabarbra

300 gram jordbær

1 dl sukker

100 gram havregryn

200 gram toro fin kakemiks

150 gram melkefritt margarin

1 dl sukker

 

Skrell og skjær rabarbraen i biter.

Skjær jordbæren i skiver.

Legg jordbær og rabarbra i en ildfast form, og strø over 1 dl sukker.

Bland det tørre i en bolle, og kna inn margarinet til en smuldredeig.

Fordel smuldredeigen over.

Stekes ved 200 grader i ca 20 minutter.

Serveres med vaniljesaus, vaniljeis eller lignende.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar