Smuldrepai med rabarbra og blåbær

For endel år tilbake, så ble jeg introdusert for noe som ble kalt apple crumble. Altså smuldrepai med eple. Konseptet med smuldrepai har jeg tatt med meg videre til mange ulike bærpaier opp gjennom årene. Og også rabarbra de siste årene. Men jeg har slitt hele veien med at smuldredeigen ikke blir sprø, men bløt etter at jeg gikk over til glutenfritt mel. Men som de sier, den som gir seg er en taper, og etter x antall forsøk, har jeg endelig funnet den perfekte smuldrepaien med rabarbra og blåbær. Og den smaker enda bedre om du har litt iskrem (melkefri selvfølgelig) eller vaniljekrem til. Å få til så fine stykker av denne som jeg har lagt ut bilde av, er nesten umulig, så ikke fortvil om den kollapser når du flytter på den. Det tok noen forsøk her før jeg fikk et bra stykke som overlevde forflytningen fra form til asjett.

3-4 stenger rabarbra avhengig av tykkelse

125 gram blåbær

1 ss sukker

litt kanel

50 gram glutenfrie havregryn

50 gram glutenfritt havremel (eller gryn kjørt til mel i en blender)

1 1/2ss tapiokastivelse

2 ss potetmel

1/4 ts xanthamgum

2 ss sukker

50 gram melkefritt margarin

Skrell og skjær rabarbraen i små biter. Fordel de i en paiform eller springform på ca 20 cm. Men vær obs på at den vil lekke uten del væske hvis du bruker springform, så ha den på en plate som fanger det opp, og ikke på en rist.

Strø over sukker, og stek det på 200 grader i 20 minutter.

Ta formen ut av ovnen, fordel blåbærene oppi, og strø kanel på toppen.

Bland alt det tørre i en bolle, og kna margarinet godt inn. Det skal ikke smeltes, men knas inn mens det er mykt.

Fordel blandingen over rabarbra/blåbær, og stek i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter.

La den avkjøle i forma før den fordeles i porsjoner. Serveres med iskrem eller vaniljekrem.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar