
Da jeg var lita, så pleide mamma å bake horn som dette. Og jeg virkelig elsket dem! Jeg tok med meg oppskriften da jeg flytta hjemmefra, men etter hvert som jeg begynte å reagere på ting, så måtte jeg bare legge oppskriften i en skuff, og der ble den liggende. Ettersom tida gikk, og jeg begynte å få til gjærbakst igjen, så dukket tanken på disse hornene opp igjen. Og da måtte jeg jo prøve meg fram. Resultatet blir ikke alltid like pent, for det hender de sprekker opp både her og der, men i følge mamma så skal de visst gjøre det. Uansett så er smaken veldig veldig god!
3,5 dl rismelk
25 gram fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
3 ss rapsolje
1/4 ts kanel
1/2 dl sukker
50 gram blått jyttemel
ca 350 gram Schär mix b
1 pose vaniljesaus uten koking fra Freia
ca 2 dl soyamelk
Egg til pensling
Svensk perlesukker
Varm opp rismelken til lunken temperatur.
Rør ut gjæren i melka.
Ha i fiberhusk, og la den kjøre i kjøkkenmaskinen til den tykner.
Ha i egg, rapsolje og kanel, og kjør til en jevn masse.
Ha i sukker og blått jyttemel, og kjør til en jevn masse.
Ha i litt og litt Schär mix b, og la maskinen kjøre litt mellom dosene.
Deigen skal være fast, men seig før den helles ut på benken.
Strø litt mel på benken, og skrap ut deigen.
Kna lett, og del deigen i to.
Kjevle ut hver del til en rund leiv som er ca 0,5 cm tykk.
Del sirklene i 8 trekanter som en pizza.
Legg en liten dæsj vaniljekrem på hver trekant, og rull sammen til horn.
La de heve under håndkle i 30-40 minutter.
Pensle med egg, og strø med svensk perlesukker.
Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
La de avkjøle på en ris.
Legg inn en kommentar