Squashbrownies

Første gangen jeg hørte om squash i kaker, så var jeg veldig skeptisk. Selv om jeg elsker squash som en grønnsak, så hørtes det bare helt feil ut. Helt til jeg kom til å tenke på gulrotkake og hvor fantastisk godt det jo er. Ideen har vokst på meg, og oppskrifta har utviklet seg siden den første squashkaka ramlet fra hverandre på benken her, og nå er den endelig som jeg synes en ordentlig god brownie skal være.

3/4 dl rapsolje
2 ts vaniljeekstrakt
3,75 dl sukker
1 1/2 ts natron
5 dl toro fin kakemiks
6 ss kakaopulver
5 dl revet squash
1 dl vann

Glasur:
125 gram smeltet margarin
3 toppede ss kakaopulver
300 gram melis
ca 1/2 dl soyamelk

Bland rapsolje, vaniljeekstrakt og sukker i en bolle. Ha i alt det tørre, før du har i squashen. Ha i litt og litt vann til røren er tykk, men flytende og jevn. Jeg brukte en liten bakeform på rundt 20×30 cm, smør den med margarin, før røren has i. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 50 minutter. La kaken avkjøle i forma før du lager glasuren. 
Smelt margarinet, og ha det i en bolle sammen med melis og kakao. Tilsett litt og litt melk til glasuren har ønsket konsistens, og bre den over kaken. Avkjøl og server.

2 Kommentarer

  1. Hei mulig jeg har gjort noe feil kaka var jo god og fuktig men litt mye squash smak…kan jeg ha gjort feil? Brukt feil type?

    • Hei. Jeg tror egentlig squash er squash. Ingen her merket noe til at den smakte squash, så jeg er litt usikker på hva det er som gikk galt hos deg da. Poden her liker ikke squash, men denne gikk ned på høykant allikevel.

Legg inn en kommentar