
Stekte nudler ble fort en favoritt her i huset, da jeg endelig fant ut hvordan jeg skulle lage det. Og jeg har laget den i flere varianter med stort hell. Denne er med scami. Om du ikke ønsker å bruke scampi, så kan litt større reker fungere fint det og. Men bruker du ferdig kokte reker, så må de skrelles, og bare varmes, ikke stekes sånn som man må med rå scampier. Det samme gjelder forøvrig om du velger å kjøpe ferdig kokte scampier. Jeg har valgt å dele scampiene i to, fordi det da blir flere biter ut av dem, og ikke så store og vanskelige biter for ungene.
300 gram glutenfri spagetti
1 rød paprika
1 liten løk
1 boks minimais
2 gulrøtter
200 gram sjampinjong
400 gram rå scampi
4 ss glutenfri soyasaus
1 ts sukker
1 ts sriracha saus
1 ts fersk revet ingefær
Kok opp vann til pastaen, ha i spagettien, og la den koke etter anvisning på pakken.
Skjær grønnsakene i passe biter, og fres de til de er møre, men med tyggemotstand.
Ta grønnsakene ut av woken, og sett de til side.
Rens og del scampiene i to. Fres de kjapt til de er gjennomstekt.
I en liten bolle, så blandes soyasaus, sriracha, sukker og ingefær.
Hell av vannet på spagettien.
Bland alt sammen, hell over sausblandingen, rør godt rundt til alt er godt blandet og dekket av saus.
Legg inn en kommentar