
Denne kaken har jeg hørt så mye om i så mange år, men aldri fått smakt. Av en eller annen grunn, så hørte jeg ikke om den før jeg begynte å reagere på mat, og etterpå føltes den umulig å lage. Helt til ei venninne av meg begynte å lage den når vi var i selskaper der. Hennes versjon, har et lag med smeltet sjokolade mellom bunnen og kremen, og den har jeg videreført, men ellers er ikke oppskriften helt lik hennes. Og jeg er overrasket over hvor enkel den egentlig var å lage, for jeg hadde sett for meg en langt større jobb enn det var.
Bunn:
4 eggehviter
150 gram melis
150 gram finhakkede mandler
100 gram melkefri sjokolade
Krem:
1 dl alpro kremfløte
125 gram sukker
4 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
150 gram margarin uten melk
Visp eggehvitene stive i en mikser.
Finhakk mandlene, og bland med melisen.
Vend forsiktig inn i eggehvitene, så de ikke faller sammen.
Fordel røren ut i en smurt springform med 24 cm i diameter.
Stekes ved 175 grader i 35 minutter.
Avkjøl bunnen helt før du tar den ut av forma.
Smelt sjokoladen, og bre den utover bunnen i et tynt lag.
Ha alpro fløte, sukker, vaniljesukker og eggeplommer i en kjele.
Kok opp på middels varme, under konstant omrøring.
La den småkoke under omrøring, til den tykner. Dette tar ca 5 minutter.
Avkjøl litt, og rør inn margarinet.
Avkjøl kremen, rør med jevne mellomrom, så den ikke skiller seg.
Fordel kremen over kaken, og sett den kaldt til den stivner.
Legg inn en kommentar