Svinekjøtt i paprikasaus.

4 skiver ytrefilet av svin
1 pakke stjernebacon
1 liten løk
1 stor rød paprika
1 fedd hvitløk
1 terning grønnsaksbuljong
3-4 dl vann
en stor dæsj alpro matfløte
1,5 ss maizena blandet med litt vann
pepper

Skjær ytrefileten av svin i strimler, og skjær bacon i biter. Stek bacon og legg det over på en asjett. Hell av stekefettet og tørk av pannen med litt papir. Ha i en liten dæsj olje, og stek svinestrimlene i to omganger. Bland i hakket løk og baconbitene og la surre litt til løken er myk.

Skjær paprikaen i terninger. Ha i en kjele sammen med vann, buljongterning og finhakket hvitløk. Kok opp og la koke i fem minutter. Bruk en stavmikser og kjør sausen til den er jevn. Ha i maizena og fløte, og smak til med pepper. La småkoke litt til den tykner fint. 

Legg kjøttet på en tallerken og hell over sausen. Serveres med ris og salat.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar