Tabbouleh med bokhvete

Tabbouleh er en persisk klassiker som virkelig ser og lukter utrolig fristende. Men når den er full av bulgurhvete, som ikke er glutenfritt, så er det ikke lett. Derfor slo det meg at jeg kunne prøve hel bokhvete som substitutt, og det fungerte helt utmerket! Klassisk tabbouleh inneholder heller ikke paprika, men siden jeg kun tåler små doser med tomat, så hadde jeg i litt ekstra med paprika for å få den litt syrlige og friske smaken i retten.

 

1,25 dl hel bokhvete

3 dl vann

3 solide never fersk persille

1 solid neve fersk mynte

2 tomater

1 agurk

3 vårløk

6 ss olivenolje

3 ss sitronjuice

litt salt

 

Kok opp vann, og hell over bokhveten. La den stå i bløt i minst en time.

Hell av vannet, og kok opp sammen med 3 dl vann.

Senk varmen, og la vannet trekke inn, etter 15-20 minutter, kan du helle av det overflødige vannet.

Skjær grønnsakene i små terninger, og ha i en bolle.

Finhakk urtene, og ha i samme bolle.

Ha i olivenolje, sitronjuice og salt, og bland godt.

Ha i avkjølt bokhvete til slutt.

Bland godt sammen og server.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar