Teriyaki saus

Jeg har alltid vært veldig glad i asiatisk mat. Enten det er kinesisk, thaimat, indisk eller japansk. Smakene er så fyldige og krydrene så rike. Og det er få ting jeg finner mer tilfredsstillende enn når jeg har stått på kjøkkenet og jobbet meg fram til en god asiatisk oppskrift. Før i tida, da jeg var yngre og ikke så problematisk i matveien, så ble det til at jeg brukte mye posesauser eller glass fra Uncle Bens. Men med hvete både her og der i disse sausene, så har jeg måtte gå den harde veien og lære å lage dette fra bunnen av. Det har tatt både tid og mange mislykkede forsøk før jeg har funnet fram til de rette kombinasjonene av smaker og krydder. Og her er min versjon av teriykai saus

2,5 dl glutenfri soyasaus

0,5 dl riseddik

1 ss honning eller sukker

2 fedd hvitløk

2 ts fersk revet ingefær

2,5 ts maisstivelse

2 ss vann

Ha soyasaus, riseddig og honning/sukker i en kjele. Skrell hvitløken og ingefæren, og bruk et rivjern til å rive de oppi kjelen.

Kok opp under omrøring.

Bland sammen vann og maisstivelse, og hell i mens du rører. La det koke i 1 minutt, ta av platen og avkjøl.

Sausen kan oppbevares på glass eller i boks i kjøleskapet i to-tre uker.

Comments

Legg inn en kommentar