Tilslørte bondepiker

Da jeg vokste opp, så hadde vi heimkunnskap på skolen. I en time der, så husker jeg vi lagde tilslørte bondepiker. Jeg husker også at jeg ikke synes det var så veldig godt at det gjorde noe. Tørre brødsmuler og surt syltetøy er ikke helt det ideelle når man er et barn. Men så dukket ideen opp i hodet mitt igjen for noen år siden. Bare at nå kom jo utfordringen med det glutenfrie. Og hele tanken på dette med tørre brødsmuler, fikk meg til å ville gi opp hele prosjektet. Men så kom jeg på at jeg kan jo bruke kjekssmuler. Og da snakker vi suksess. Både for oss voksne, og barna i familien. Denne er en sikker vinner på alle dessertbord. Oppskriften holder til ca 6 porsjoner. Kjeksmengden avhenger av hvor tykke lag med smuler man ønsker.
10 epler
1 dl sukker
1 dl vann
1 boks alpro kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1-1,5 pakke glutenfrie digestive kjeks
2-3 ss melkefritt margarin
litt kanel
Skrell og skjær eplene i terninger.
Ha de i en kjele sammen med vann og sukker.
Kok opp, og kok til de er møre. Avkjøl
Alternativt kan du kjøpe eplemos på glass fra butikken.
Pisk alpro kremfløte sammen med sukker og vaniljesukker.
Mos kjeksene, eller kjør dem i en blender.
Smelt margarinet i en panne, ha i kjeks og kanel, og fres lett.
Legg lagvis i en bolle eller i porsjonsformer.
Syltetøy – krem – kjekssmuler – syltetøy – krem – kjekssmuler.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar