Tiramisuinspirert kake

For mange, er det ingenting som slår den italienske desserten tiramisu. Så rene og gode smaker, som sammen skaper en helt vidunderlig smakskombinasjon. Kjeksene som skal brukes i tiramisu, har jeg enda til gode å finne i en glutenfri variant. Men det hindrer meg ikke i å lete etter smakskombinasjonen på andre vis. Og sånn ble denne kaka til. Litt ideer, litt eksperimentering, og godt ble det, om enn noe søtere enn hva kakene mine pleier å være. Men den er prøvesmakt av flere som sier den var helt nydelig, så håper den faller i smak også for dere.

Bunn:

6 egg

5 dl sukker

1 1/4 dl kokende vann

2 ts vaniljeekstrakt

5 dl toro fin kakemiks

3 ts bakepulver

Kaffefyll:

2,5 dl espresso

1 dl rom (kan sløyfes om ønskelig)

3 ss sukker

Ostekrem:

550 gram tofutti naturell smøreost

5 dl melis

1 1/4 dl alpro kremfløte

2 ts vaniljeekstrakt

Kakao

Skill eggene, og pisk eggeplommene kjapt sammen. Ha i sukkeret, og pisk til den blir lysegul. Ha i kokende vann og vaniljeekstrakt, før du har i bakepulver og mel. Nå skal røren være ganske tykk.

Stivpisk eggehvitene, og bland de forsiktig i kakerøren med en slikkepott.

Legg bakepapir i bunnen av to former på 24 cm, og fordel røren i formene. Om du ikke har en veldig stor stekeovn, så må du steke en og en del. Legg et bakepapir over forma, for å hindre at bunnen blir brent på toppen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøl på rist.

Kok opp espressoen. Ha i sukker og rom, og la det småkoke til sukkeret er løst opp. La det stå ca 5 minutter og småkoke under omrøring, så det tykner litt.

Bland ost, melis, fløte og vanilje i en bolle, og pisk sammen til den er lett og luftig. Blir den for flytende, kan du ha i litt mer melis.

Trim bunnene, så de blir rette og fine. De synker gjerne litt ned på midten etter steking. Legg en bunn på et fat, og fordel halve espressoblandingen forsiktig med en skje over bunnen. La det være igjen en kant ytterst, så kaka holder formen sin. Bre over en del av ostefyllet, før du legger den andre trimmede bunnen på toppen. Gjenta med espressoblanding, før du fordeler resten av ostefyllet på toppen og nedover sidene. Dryss forsiktig med kakao på toppen. Oppbevares kjølig.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar