Tørre vafler

SAMSUNG CSC

Dette er en kake jeg faktisk ikke hadde hørt om, før for fire år siden. Jeg stod på julemarked med noen havrekjeks og litt håndarbeid, og noen solgte tørre vafler på samme marked. Det skulle ikke mer enn en smaksprøve til før jeg skjønte at dette måtte jeg prøve ut selv! Et kjapt googlesøk ga meg utallige oppskrifter, og jeg var litt i villrede på hvor jeg skulle begynne. Så jeg skrev ned noen, prøvde meg fram, og endte med å kombinere to av oppskriftene jeg fant for å komme fram til noe som funket for meg. Siden 2014 har disse vært fast inventar i jula, og de er en stor favoritt hos alle som smaker dem.

 

4 egg

250 gram sukker

250 gram margarin uten melk

3 ts bakepulver

1 ss vaniljesukker

500 gram potetmel

melkefritt margarin til steking

 

Skill eggene, i plommer og hvitter.

Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis.

Smelt margarinet, og ha det i eggedosisen.

Bland i bakepulver, vaniljesukker og potetmel.

Stivpist eggehvittene, og vend de forsiktig i.

Smør vaffeljernet før hver vaffel, så de ikke klistrer seg fast.

Røren/deigen er tykk, men det holder med en skje midt på hvert plate, for de flyter ut når du lukker jernet.

Avkjøl på rist, og del de i hjerter før de er helt kalde.

Oppbevares i lufttett boks.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar