Tykke pannekaker.

Jeg har egentlig aldri tålt de tynne, litt seige pannekakene som man vanligvis lager. Heller ikke de som er gluten og melkefrie. Så jeg hadde gitt opp hele pannekakeproblemet, helt til jeg kom over noen tykke sveler som Kristin fra Kristinkoker.com lagde under Kaker for alle i fjor. Jeg fikk sikret oppskriften hennes, og selv om prinsippet er det samme, så er det litt endringer på mengdeforholdene når jeg lager dem. Mye fordi jeg alltid har en ladning ferdig melmiks som jeg har blandet sammen selv i skuffen. Så i stedet for å bruke hennes pannekakemiks, så bruker jeg min egen melmiks.

 

Melmix

1 liter brunt rismel finmalt
3 1/4 dl potetstivelse
2 dl tapioca stivelse
Pannekakene
4 egg
ca 5 dl rismelk
300 gram melmiks
50 gram kokosmel
1 ss bakepulver
50 gram smeltet melkefri margarin
0,5 dl kokossukker
1/4 ts xanthan gum
Bland det tørre i en bolle.
Smelt margarinet, og ha i alt det våte.
La røren stå og svelle i 20 minutter.
Røren skal da være tykk og god.
Juster med mer rismelk, hvis den er for tykk eller for tynn.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar