Ungenes favorittsuppe

Da jeg vokste opp, så var grønnsaksupper enkelt og greit masse rotgrønnsaker, kål og buljong. Ferdig snakka med den. I dag har jeg skjønt at det finnes så mange flere varianter enn det. Favoritten her i huset, har blitt satt sammen av tre ulike grønnsaksupper jeg har vært borti tidligere. Og ungene spiser aldri så godt som når denne står på bordet. Fresingen av purre og stangselleri før resten has i, gir en utrolig god smak på suppa, og ikke minst en helt nydelig lukt på kjøkkenet. Mengden grønnsaker avhenger litt av hvor store de er, derfor 2-3, eller 4-5 i målene.

 

3 stenger stangselleri

1 purre

2 ss olivenolje

2-3 skiver kålrot

2-3 skiver sellerirot

1 pastinakk

4-5 gulrøtter

1 squash

150 gram glutenfri makaroni

ca 1,5 liter vann

1 ss helios grønnsaksbuljong

1 ts tørket basilikum

1/2 ts tørket timian

1 ss tørket persille

1/2 ts korianderpulver

 

Skjær stangselleri  og purre i biter.

Rens og skjær alle grønnsakene i passe store biter.

Varm opp oljen i en stor nok kjele, ha i stangselleri og purre.

La det frese under omrøring til det er blankt.

Ha i resten av grønnsakene, buljong og krydder/urter.

Kok opp under lokk, senk varmen og la koke til grønnsakene er møre.

I en separat kjele, kok opp vann til makaronien, og kok makaronien etter anvisning på pakken.

Makaronien kokes separat for å unngå for mye stivelse i vannet, da det fort gir både misfarge og smak på suppen.

Hell av kokevannet på makaronien, og bland den i suppa når den er klar.

Smak til med salt og pepper.

Vi serverer denne ofte med pannekaker ved siden, og melkefri parmesan på toppen.

 

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar