Vaffeldagen!

I dag er det endelig vaffeldagen. Til poden i huset sin store glede. Vafler kommer i utallige former og fasonger, firkanta, runde, hjerteforma og ikke minst traktor. Og hva man velger å ha på toppen, er like variabelt som vaffeloppskriftene rundt. Selv er jeg ganske tradisjonell og sverger til jordbær eller bringebærsyltetøy. Litt avhengig av hva vi har i huset. Hjertevaflene som vi kanskje kjenner best her i landet, er en skandinavisk variant av vaflene, og disse stammer antagelig fra Tyskland. Vafler har faktisk sin tradisjon helt tilbake til det gamle Hellas, hvor de stekte flate kaker mellom to varme metallplater. Så ikke rart denne fantastiske lille plata har funnet sin vei inn i de fleste menneskers hjerter.

 

I dag skal jeg dele en oppskrift med dere her på innlegget, og selvfølgelig legge ved link til mine favorittvafler. Jeg har alltid laget vafler på slump, men med glutenfritt, så er ikke den slumpingen alltid like enkelt. Ikke minst når noen da spør om oppskrift. Så jeg målte og veide og fant ut hva jeg bruker i, for å få den gode smaken. Jeg elsker litt kanel i vaflene, mens andre igjen kan foretrekke kardemomme. Der er det fritt fram hva man ønsker.

 

Vafler

 

 

Og så til dagens oppskrift. For hva er vel bedre enn å starte vaffeldagen med frokostvafler? Oppskriften jeg tok utgangspunkt i, blandet både ost og skinke inn i røren før den ble stekt. Men det funka ikke med den melkefrie osten! Så derfor valgte jeg å kun ha skinke i røra, mens jeg la osten på, og bretta de sammen med en gang de var ferdig stekt. Jeg lagde også noen uten, som ble spist med syltetøy, og det fungerte utmerket det også. Disse kan virkelig anbefales.

 

3 egg

4 dl soyamelk

100 gram havregryn

150 gram schär mix B

1 ts salt

1 ts bakepulver

75 gram melkefritt margarin

Kokt skinke

Melkefri ost i skiver (violife eller astrid og aporna)

 

Ha egg og melk i en bolle, og visp det sammen.

Ha i havregryn og resten av de tørre ingrediensene.

Smelt margarinet, og ha i.

La røren svelle litt.

Smør jernet med margarin, ha i røre, og legg kokt skinke i biter på topp.

Stek de gyldne, og legg på en osteskive før du bretter vaffelen sammen med en gang den er ferdig.

Enjoy!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar