Varme supper for kalde høstdager

Det er få ting som varmer kroppen innenfra mer enn en god suppe. Vi spiser nok suppe hele året, men spesielt mye på høsten. Når det blåser, og regnet står mot rutene, så kan det fort bli kjølig og guffent både inne og ute, og da er det godt å kunne varme seg litt ekstra. Vi bruker ofte supper til middager med ulikt tilbehør til. Flatbrød, ris eller lignende. Men vi kan og spise det til lunsj, men da som regel med en brødskive til. Her er mine favorittsupper.

Oldefars suppelapskaus.

Jeg vokste opp med oldefar i første etasje der jeg bodde. Og han var glad i å lage mat, spesielt husmannskost. I barndommen var jeg ikke så veldig glad i suppelapskaus fordi jeg synes den var for salt, og fordi han ofte kokte den på rester av spekeskinke som han hadde hengende ute i låven. Men med årene, så har lysten på suppa kommet for fullt, og jeg har fått til en utrolig god variant av den.

Oldefars suppelapskaus

Linsesuppe

Linsesuppe har jeg laget i utallige varianter opp gjennom årene. Og det er og blir en enorm favoritt her hjemme. De varmer så godt innenfra, egner seg godt til frysing, og smaker fantastisk godt!

Linsesuppe

Linsesuppe

Blomkålsuppe

Da jeg vokste opp, så hadde oldefar faste middager på fredagene. Annen hver uke var det risgrøt, og annen hver uke var det suppe og pannekaker. I begynnelsen, var det ertesuppe, men det var virkelig ikke en favoritt hos meg. Så etter hvert så gikk han over til blomkålsuppe før pannekakene. Og jeg elsket den fyldige smaken. Og med litt bacon på toppen, så tar det suppa til et nytt høydepunkt.

Blomkålsuppe med bacon

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar