Pakoras

Jeg er egentlig veldig glad i vegetarmat, en gang i tida var jeg faktisk vegetarianer og. Men når jeg ikke kan ha hverken melk, gluten eller noe særlig tomat, så er det vanskelig med noe vegetarisk livsstil. Derfor prøver vi heller å ha litt vegetarmiddager her og der. Helt siden …

Linsesuppe

For mange år siden, så falt jeg veldig for en linsesuppe på en vegetarrestaurant i Oslo. Jeg fikk oppskriften av Bente som driver den, og den ble fast inventar på menyen vår i mange år. Men så begynte jeg å reagere kraftig på tomat, og spesielt tomatpure, og da gikk …

Indisk dal

Indisk dal kan man lage i ufattelig mange varianter. Dette er en litt modifisert versjon av Jaipur style dal, da jeg ikke får meg til å like cuminfrø uansett hvor mye jeg prøver. Men selve suppa er knallgod, og sammen med arabisk rispilaff, pakoras og papadams, så føler vi at …

Arabisk pilaff

For mange mange år siden, så smakte jeg noe som ble kalt rispilaff på en restaurant jeg var. Jeg lette høyt og lavt etter oppskrift i mange år, og jeg testet og triksa, uten å treffe smaken. Så kom jeg over en oppskrift som jeg i utgangspunktet ikke synes så …

Fylt squash

2 squash 4 store sjampinjonger 1 sjalottløk noen blader spinat eller grønnkål salt pepper olivenolje vegansk ost  Del squashen i to på langs. Gni inn med olivenolje og ha på salt og pepper. Stek de i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Mens de er i ovnen, så lages …